Nuo 2021 m. sausio Nemenčinės vaikų lopšelyje-darželyje vykdomas edukacinis projektas ,,Vaikai metų apsuptyje“. Birželio 7 dieną startavo trečiasis šio projekto etapas „Vasaros linksmybės ir atradimai“.

Vasara – nuostabus ir labai palankus metų laikas, kuris suteikia daug galimybių ugdyti visus vaikų gebėjimus. Tyrinėdami supančią aplinką ugdytiniai įvairiomis juslėmis galėjo patirti atradimų džiaugsmą. Visą mėnesį jie kasdien turėjo daug įvairios veiklos, kurios metu įgijo ir patikslino jau turimą suvokimą apie vasaros požymius. Vaikams buvo sudarytos sąlygos pabuvoti įvairių profesijų vaidmenyje (geologas, botanikas, meteorologas, astronomas, entomologas, architektas ir kt.) bei tokiu būdu įgyti naujų žinių apie saulę, šešėlį, lietų, vėją, debesis, smėlį ir jo savybes, akmenis, vasaros augalus, vabzdžius ir kitus gyvius. Ugdytiniai turėjo galimybę savarankiškai suprojektuoti ir pastatyti viešbučius vabzdžiams bei stebėti, kaip juose įsikuria gyventojai. Padedant tėveliams vaikai, išreikšdami meninius gebėjimus, dalyvavo „Vėjo varpelių“ parodoje. Po aktyvaus dalyvavimo projektinėje veikloje savo įspūdžiais mažieji dalijosi su grupės mokytojais: reflektavo apie veiklas, pasakojo savo dienos įspūdžius, vertino ir įsivertino savo galimybes, įvardijo tai, ką naujo sužinojo, patyrė ar išmoko.

Džiaugiamės ir didžiuojamės projektinės veiklos organizavimu, nes jis suteikė begalę naujų potyrių, pozityvumo ne tik mūsų ugdytiniams, bet ir visai bendruomenei.