Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų vaikų meninio skaitymo konkursas ,,Poezijos verpetuose‘‘

2023 m. vasario mėn. 6 d. Nemenčinės vaikų lopšelyje – darželyje vyko Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų vaikų meninio skaitymo konkursas ,,Poezijos verpetuose‘‘.

Pirmame etape dalyvavo septyniolika mūsų  įstaigos ugdytinių. Tai ,,Giliukų‘‘ grupės atstovai: Kornelija Stančaitytė, Nida Adulčikaitė, Ulijana Gilevič; ,,Nykštukų“ grupės atstovai: Benjaminas Žostautas, Benediktas Korsakas, Lili Sofia Dambrauskaitė, Agota Stanulionytė; ,,Girinukų‘‘ grupės atstovai: Lukas Malakauskas, Maja Bojarun, Gytė Dyšaitė; ,,Leśne ludki“ grupės atstovai: Loreta Lastovska, Patricija Šocik; ,,Elfiki“ grupės atstovai: Evelina Čaplinska, Marcin Komarovski, Olivia Pečuro; ir ,,Skrzaty“grupės atstovai: Kornelija Voitiulevič, Emil Šachajev. Eilėraščius vaikai deklamavo lietuvių ir lenkų kalbomis.

 Mažuosius skaitovus sveikino magiškas pasakų  personažų vaidinimas ,,Su knyga per pasaulį“.

Vaikai galėjo įsitikinti, kad magiškame pasakų pasaulyje viskas yra įmanoma. Skaitant pasakas ir išmanant  jų siužetus, galima ir susitikti su pasakų personažais. Pedagogių vaidinimas vaikams paliko nuostabą keliantį įspūdį. Renginį vedė mokytojos A. Juchnevič ir G. Golubovienė.

Konkurso dalyvių meninį skaitymą vertino Nemenčinės lopšelio – darželio komisija: direktoriaus pavaduotojos ugdymui J. Mazanovienė ir I. Komarovska, logopedė metodininkė A. Grebneva, vyresnioji mokytoja J. Kapustina ir lietuvių kalbos mokytoja R. Tajevskienė.

Mūsų mažieji skaitovai eilėraščius skaitė garsiai ir raiškiai. Ugdytiniai stengėsi išlaikyti tinkamą sceninę laikyseną, eiseną, stovėseną bei kūno plastiką.

Skaitovų konkurso komisijai teko nelengva užduotis iš septyniolikos skaitovų išrinkti tris geriausius, originaliausius, kūrybiškiausius.

Konkurso nugalėtojais  tapo:

Lukas Malakauskas užėmė 1-ąją vietą (M. Vainilaičio eilėraštis ,,Varlytės gripas“);

Agota Stanulionytė užėmė 2-ąją vietą (K. Ivinskio eilėraštis ,,Katytė“);

Emil Šachajev užėmė 3-ąją vietą (H. Zdzitovieckos eilėraštis ,,Jeż“).

Logopedė A. Grebneva padėkojo visiems  vaikams, kurie deklamavo eilėraščius, pagyrė juos už aktyvumą, drąsą ir artistiškumą. I – III vietos laimėtojai ir kiti dalyviai buvo apdovanoti diplomais, padėkomis ir atminimo dovanėlėmis.

Mažieji skaitovai L. Malakauskas, A. Stanulionytė ir  E. Šachajev atstovaus mūsų įstaigą Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų vaikų meninio skaitymo konkurse, kuris vyks Nemenčinės vaikų darželyje.

Nuoširdžiai  sveikiname nugalėtojus ir dėkojame grupių mokytojoms bei ugdytinių tėveliams už mažųjų parengimą. Džiaugiamės, kad pedagogų ir tėvelių pastangomis meninis skaitymas ir toliau puoselėjamas, nuo mažens skiepijama meilė gimtajai kalbai, o vaikų lūpomis skaitomos eilės teikia didžiulį džiaugsmą ir pasididžiavimą  ne tik mums, bet ir jiems patiems. Tikimės, kad 2023 m. vasario 22 d. mūsų nugalėtojai puikiai pasirodys finaliniame šio konkurso  2 etape.

Linkime jiems SĖKMĖS !

Konkurso organizatorės – Gražina Golubovienė, Ana Juchnevič ir Jolanta Janukevič