IŠVYKA Į PRIEŠGAISRINĘ GELBĖJIMO TARNYBĄ

Šių metų  kovo 8 – 9 dienomis ,,Girinukų‘‘ ir  ,,Elfiki‘‘ grupių  ugdytiniai vyko į Nemenčinės priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Išvykos tikslas – supažindinti vaikus su gaisro gesinimo mašina, ugniagesių darbu ir gaisrinės patalpomis.

Ugniagesys-specialistas vaikams papasakojo apie tai, kaip reikia elgtis gaisro atveju, kokiu numeriu reikia kviesti pagalbą, kaip gesinami gaisrai, kaip laiką leidžia ugniagesiai, kol nėra iškvietimų. Jis vaikams priminė, kaip saugiai elgtis su ugnimi ne tik namuose, bet ir darželyje bei gamtoje. Ikimokyklinukai sužinojo, kaip nutikus gaisrui ugniagesiai -„superherojai“ pirmieji vyksta į gaisro vietą ir gelbėja ne tik žmones, bet ir patalpose esančius augintinius. Ugdytiniai suprato, koks turi būti stiprus ir ištvermingas ugniagesys, kaip jis privalo maitintis, ilsėtis, sportuoti, kad toks būtų. Mažiesiems smalsučiams buvo suteikta galimybė pasijusti tikru gaisrininku-gelbėtoju, o pasėdėjimas gaisrininko automobilyje, jo drabužių pasimatavimas, suteikė neišdildomų įspūdžių.

Į grupes ugdytiniai grįžo gerai nusiteikę, grupėje ilgai netilo kalbos ir pamąstymai apie gaisrininkų darbą. Vaikai suprato, kad ugnis- ne juokai ir visi turime būti atsargūs su ugnimi ne tik namuose, darželyje, bet ir gamtoje.

Kasmet organizuodama panašias pažintines išvykas įsitikinau, kad tai geriausias būdas vaikus supažindinti su nauja informacija bei suteikti jiems naujų žinių.

Esame dėkingi Nemenčinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistams už suteiktą galimybę su vaikais apsilankyti jų darbo vietoje ir susipažinti su jų darbu.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Gražina Golubovienė