Nuo 2021 m. sausio Nemenčinės vaikų lopšelyje-darželyje vykdomas edukacinis projektas ,,Vaikai metų apsuptyje“.  Balandžio 30 dieną startuoja antrasis šio projekto etapas ,,Pavasaris grįžo ant paukščio sparnų“.

Žaisdami, stebėdami ir tyrinėdami bundančią gamtą vaikai ne tik įsimylėjo pavasarį, bet kartu su juo išmoko pabūti tyloje ir išgirsti keliamų garsų simfonijas.

Projekto iniciatoriai ir dalyviai liko patenkinti šio etapo įgyvendinimo rezultatais, nes sušilus orams vis daugiau laiko ir galimybių vaikams atvėrė bundanti gamta. Ugdytiniai atrado pavasario požymius, pajuto šiltesnius saulės spindulius ir atskleidė augmenijos bei gyvūnijos pasaulį. Vaikai džiaugėsi kabinamais inkilais bei paukščių čiulbėjimu. Tačiau bene labiausiai juos džiugino pirmosios pavasario gėlės ir pirmieji vabzdžiai, kuriuos ugdytiniai įamžino ne tik savo pasakojimuose, bet ir kūrybiniuose darbeliuose bei nuotraukose.

Vaikai nepaliaujamai laukia dar šiltesnių orų ir žada atlikti žymiai daugiau eksperimentų, tyrinėjimų ir atradimų, kurie yra raktas, atrakinantis duris į tolimesnę jų ugdymosi sėkmę.