Projektas ,,Mano mažasis draugas“

Spalio 4-ąją dieną minima Pasaulinė gyvūnų diena. Ši diena skirta pagerbti visus gyvūnus ir padėkoti jiems už didžiulę jų svarbą mūsų gyvenime bei skatinti humanišką elgesį su jais.

Vilniaus rajono Nemenčinės vaikų lopšelio – darželio pedagogės šios dienos minėjimui nutarė organizuoti projektą „Mano mažasis draugas“ ir pakviesti kitas Vilniaus rajono savivaldybės ikimokyklinį ugdymą teikiančias švietimo įstaigas padėti jį įgyvendinti. Projektas buvo vykdomas 2023-09-25 – 2023-10-24 dienomis.

Projekto metu vaikai turėjo galimybę pažinti augintinių įvairovę, plėtė žinias apie jų auginimo sąlygas bei ypatumus. Taip pat gebėjo išmokti atpažinti gyvūnų kūno kalbą, atsakingai ir saugiai elgtis su jais, atjausti ir suprasti pagalbos suteikimo reikšmę beglobiams keturkojams.

Džiaugiamės, kad prie mūsų projekto įgyvendinimo prisijungė Vilniaus r. Maišiagalos vaikų lopšelio-darželio, Vilniaus r. Kabiškių vaikų lopšelio-darželio ir Vilniaus r. K. Parčevskio gimnazijos, Sužionių ikimokyklinio ugdymo skyriaus pedagogai su ugdytiniais ir pasidalino gerąja patirtimi.

Tikimės, kad dalyvavimas projekte neprailgo bei suteikė daug teigiamų emocijų. Stebimos šypsenos vaikų veiduose, kiekvienos veiklos metu yra geriausias rodiklis, kad vaikams buvo įdomu, naudinga ir smagu.

Taip pat dėkojame augintinių šeimininkams už sudarytą galimybę vaikams lopšelio – darželio patalpoje išvysti, pamaitinti, palaikyti rankose ir paglostyti gyvūnus.

Projekto organizatorės: J. Mazanovienė, A. Grebneva, V. Muravskaja, D. Janavičienė ir M.Bogucka