Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelyje-darželyje vyko praktinis seminaras

Vilniaus rajono savivaldybės ikimokyklinių ir priešmokyklinių švietimo įstaigų mokytojai pasinėrė į inovatyvių technologijų pasaulį per praktinį seminarą, vykusį 2023 m. lapkričio 29 d. Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelyje-darželyje.

Seminarą organizavo Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotojos ugdymui Ilona Komarovska ir Janina Mazanovienė, juos vedė logopedė, specialioji pedagogė Agata Grebneva ir socialinė pedagogė Viktorija Muravskaja.

Seminaro metu mokytojai gilino savo žinias apie „Stop Motion Studio“ programos panaudojimą kuriant patrauklų ugdymo(-si) kontekstą.

Ši programa yra puikus įrankis, leidžiantis kurti animacijas, kuomet fiziškai manipuliuojami objektai atrodo, jog juda patys. Tai ne tik kūrybingas būdas praturtinti vaikų ugdymo(si) procesą, bet ir galimybė didinti ugdytinių vaizdinę kūrybą ir loginį mąstymą.

Teorinė seminaro dalis leido mokytojams įsigilinti į „Stop Motion Studio“ programos subtilybes, atskleidžiant jos panaudojimo galimybes ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdyme. Seminaro dalyviai išbandė programos funkcijas, įgijo praktinių įgūdžių, kuriuos vėliau galės pritaikyti savo kasdieniniame pedagoginiame darbe.

Kūrybinės-praktinės seminaro dalies metu mokytojai susiskirstė į 6 komandas ir pasitelkę įvairias priemones, tokias kaip popierius, plastilinas, kinetinis smėlis, lego kaladėlės ir kt., kūrė savo animacijų projektus, kuriuos vėliau pristatė visai auditorijai.

Galima drąsiai teigti, kad šis seminaras ne tik suteikė galimybę išmokti naudotis „Stop motion studio“ programa, bet ir paskatino mokytojus pažvelgti į ugdymo(si) procesą kūrybiškai ir inovatyviai.

Ypač džiaugiamės, kad seminaru susidomėjo net dvylika Vilniaus rajono ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą teikiančių švietimo įstaigų mokytojai. Iš viso seminare dalyvavo 27 pedagogai. Jų teigimu, organizuotas seminaras sustiprino skirtingų įstaigų mokytojų bendradarbiavimą ir paskatino ieškoti naujovių savo pedagoginėje veikloje.