Atviras užsiėmimas

2024 metų vasario mėnesį Nemenčinės lopšelyje-darželyje įvyko atviras užsiėmimas pavadinimu „EKSPEDICIJA Į ANTARKTIDĄ” 11 grupės „Skrzaty“ ugdytiniams. Šiame interaktyviame susitikime vaikai buvo supažindinti su šaltu ir snieguotu Antarktidos pasauliu.

Mokytojos Jolanta Janukevič ir Aurelija Vabalis  šią veiklą  pradėjo įdomiu laišku nuo pingvino, kuris kvietė vaikus į kelionę po Antarktidą. Pasakojimo ir diskusijos metu vaikai sužinojo apie unikalias gyvūnų rūšis, gyvenančias šioje ledinėje zonoje. Ruošdamiesi  nuotykiams, vaikai žaidė interaktyvius žaidimus. Jie išmoko tinkamai apsirengti esant šaltam orui, šokdami mokėsi pingvinų judesių  ir net praktikavo nardymą. Veikloje buvo gausu įvairių edukacinių užduočių, įskaitant meno išraišką, motorikos įgūdžių tobulinimą ir aplinkos sąmoningumo skatinimą. Vaikai turėjo galimybę išreikšti savo kūrybiškumą lankstydami iš popieriaus ir dalyvaudami atsipalaidavimo veikloje.

Užsiėmimo pabaigoje vaikai pasidalino įspūdžiais, kas jiems labiausiai patiko. Buvo aišku, kad ekspedicija į Antarktidą paliko didžiulį įspūdį.

Mokymosi patirties galia  uždega smalsumo žiburėlį ir skatina meilę tyrinėjimui. Atvira veikla „EKSPEDICIJA Į ANTARKTIDĄ” mes siekėme suteikti vaikams  galimybę mokytis, patirti ir atrasti pasaulį aplink save.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Aurelija Vabalis