Darželinukų olimpiada 2024

2024 m. kovo 1 d. Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelyje-darželyje vyko jau 3-ios Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų, teikiančių ikimokyklinį ugdymą, sporto varžybos „Darželinukų Olimpiada“. Mažieji sportininkai susirinko net iš 7 Vilniaus rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų, iš viso sporto varžybose dalyvavo 8 komandos – 48 dalyviai.

Kiekviena komanda, lydima Olimpiados simbolių – dinozauriukų,  buvo sutikta garsiais plojimais. Pristatė savo komandos pavadinimą, šūkį, iškėlė komandos vėliavą, visa tai sukūrė šventinę atmosferą.

Kaip ir kasmet komandos varžėsi 4 sporto rungtyse – olimpinio deglo nešimo estafetė, šuoliai į tolį, kamuoliukų mėtymas į taikinį ir kliūčių ruožo bėgimo estafetė.

Vyriausias Olimpiados teisėjas Jerzy Lewko kartu su Olimpiados vykdytojais užtikrino, kad varžybos vyktų sklandžiai ir sąžiningai. Dalyvavusių komandų sportinis talentas ir pasiryžimas džiugino žiūrovus. Kiekvienas mažasis sportininkas turėjo progą parodyti savo fizinį pasirengimą ir bendradarbiavimą su komandos nariais.

Suskaičiavus visų rungčių rezultatus paaiškėjo, kad I vietą iškovojo Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelio-darželio rinktinė „Girinukai“, II vietą pelnė Vilniaus r. Nemėžio vaikų lopšelio-darželio rinktinė „Ąžuoliukai-Sveikuoliukai“,  III vieta atiteko Vilniaus r. Pagirių „Pelėdžiuko” lopšelio-darželio rinktinei „Drugeliai“, likusias IV-VII vietas draugiškai pasidalino Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelio-darželio komanda „Dino“, Vilniaus r. Skaidiškių mokyklos-darželio komanda „Saulutė“, Vilniaus r. Kabiškių vaikų lopšelio-darželio rinktinė „Vikruoliai“, Vilniaus r. Nemenčinės vaikų darželio rinktinė „Boružėlės“ ir Vilniaus r. Glitiškių vaikų darželio Anavilio ikimokyklinio ugdymo skyriaus rinktinė „Anaviliukai“.

Olimpiados dalyviai apdovanoti sportiškiausio darželio sertifikatais, medaliais ir dovanėlėmis. I-III vietų nugalėtojams įteikti Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Sofijos Segen pasirašyti diplomai, laimėtojų taurės ir specialieji prizai, kurių įteikti atvyko Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Alicija Balcevič.

Pertraukos metu visų vaikų laukė staigmena – apsilankymas interaktyvioje-sensorinėje erdvėje „Dinozaurų šalyje“. Įžengę į šią paslaptingą erdvę, vaikai buvo pasitikti muzikos, šviesų ir įspūdingų dinozaurų figūrų. Tai buvo ne tik nuostabi nuotykio dalis, bet ir išskirtinė galimybė sužadinti norą tyrinėti dinozaurų pasaulį. Stebint vaikų veidus, galima drąsiai teigti, kad ši patirtis praturtino jų vaizduotę, tuo pat metu suteikiant jiems galimybę mokytis.

Olimpiados organizatoriai džiaugiasi, kad šių metų Darželinukų Olimpiada pasižymėjo dideliu dalyvių skaičiumi ir įspūdingu sportiniu dvasingumu.

Dėkojame visiems dalyviams ir tikimės, kad Darželinukų Olimpiada ir toliau tęs savo tradiciją.

Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ilona Komarovska