DINOZAURŲ ŠALYJE

Vasario 26 dieną yra minima Pasaulinė Dinozauro diena. Šią dieną Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelyje–darželyje startavo edukacinis projektas „Dinozaurų šalyje“. Projekto metu ugdymo įstaigoje buvo įkurta interaktyvi-sensorinė erdvė kupina įspūdingų dinozaurų figūrų, muzikos garsų ir šviesos instaliacijų. Edukacinė aplinka sužadino vaikus pasinerti į dinozaurų pasaulio priešistorę, vaikai galėjo artimiau pažinti šių ypatingų roplių gyvenimo paslaptis. Mažieji tyrinėtojai susipažino su dinozaurų išvaizda, pavadinimais, mitybos ir dauginimosi ypatumais, gyvenimo sąlygomis bei išmirimo priežastimis.

Taip pat ugdytiniai išbandė paleontologų profesiją ir tyrinėdami smėlio gelmes iškasė dinozaurų kaulus, juos rūšiavo ir tokiu būdu pažino dinozaurų skeletų ypatybes bei priešistorinių roplių rūšių įvairovę.

Džiaugiamės, kad mūsų sukurtoje erdvėje „Dinozaurų šalyje“ pabuvojo ne tik lopšelio – darželio ugdytiniai, bet ir kiti vaikai besiugdantys kaimyninėse ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Nors šio projekto įgyvendinimas reikalavo daug pasiruošimo, pastangų ir darbo, tačiau galutinis rezultatas suteikė daug džiaugsmo vaikams ir pasitenkinimo organizatoriams. Juk taip smagu matyti kaip įsižiebia mažyliu smalsumo ir žingeidumo ugnelė.

Logopedė-specialioji pedagogė metodininkė Agata Grebneva