Projektas “Judrusis liežuvėlis”

Vasario mėnesį Nemenčinės vaikų lopšelio–darželio ugdytiniai kartu su meninio ugdymo mokytoja D. Biekšiene bei logopede A. Grebneva dalyvavo Vilniaus r. Nemėžio vaikų lopšelio–darželio inicijuotame integruoto kalbinių ir muzikinių gebėjimų ugdymo projekte “Judrusis liežuvėlis”. Projekto tikslas buvo ugdyti vaikų kalbinius gebėjimus žaidybinių veiklų metu ritmuojant ir muzikuojant. Kiekvienos veiklos pradžioje daug dėmesio skyrėme klausymo gebėjimų ugdymui. Lavinome kalbinį kvėpavimą, tikslinome artikuliacinio aparato  judesius.

Kalbos ir judesio koordinaciją ugdančias veiklas derinome ne tik su eiliuotais tekstais, bet ir su intonavimą lavinančiomis užduotimis. Ritmo pojūčiui lavinti buvo naudojamos interaktyvios ir kompiuterinės vaizdinės priemonės.

Projekto metu taikomas logoritmikos metodas suteikė vaikams daug teigiamų emocijų, paskatino susidomėjimą muzikinėmis, kalbinėmis, žaidybinėmis veiksenomis, taip pat paskatino vaikus lengviau įsitraukti į ugdomąsias veiklas, aktyviai komunikuoti bei bendradarbiauti tarpusavyje.

Vasario 18 dieną, Nemėžio lopšelyje–darželyje, projekto baigiamajame renginyje susitiko visi projekto “Judrusis liežuvėlis” dalyviai. Susitikime meninio ugdymo mokytojų ir logopedų komandos kartu su vaikais smagiai leido laiką, derindamos gerosios patirties pasidalijimą su parodomaisiais praktiniais logoritminiais užsiėmimais.

Logopedė-specialioji pedagogė metodininkė Agata Grebneva

Meninio ugdymo mokytoja metodininkė Danuta Biekšienė